Veel seks maakt getrouwde oudjes gelukkig

Hoe vaker oudere getrouwde echtparen seks hebben, des te gelukkiger zijn zij met hun leven en huwelijk, lees ik zojuist op gezondheidsnet.nl. Nou, dan weten jullie wat jullie dus te doen staat! Kruip het bed in met je partner! Want ouderen die minimaal een keer seks per maand hebben zijn veel vaker ‘heel gelukkig’. , zo blijkt uit onderzoek aan de Florida Agricultural and Mechanical University onder 238 getrouwende 65-plussers. Volgens mij geldt dat echt niet alleen voor 65-plussers, maar voor heel veel getrouwde stellen, toch?De onderzoekers presenteerden de resultaten op de jaarlijkse bijeenkomst van de Gerontological Society of America in Boston.  Geluk Hoofdonderzoeker Adrienne Jackson kwam tot de conclusie dat de seksfrequentie een duidelijke voorspeller is voor zowel algemeen als huwelijksgeluk. Het verband hield stand na correctie voor leeftijd, geslacht, gezondheid en financiële situatie.  Van de ouderen die het afgelopen jaar niet seksueel actief waren, was 40 procent gelukkig met hun leven. Bij de 65-plussers die meer dan een keer per maand seks hadden was dit 60 procent. Hetzelfde verschil zagen de onderzoekers bij het huwelijksgeluk: 59 procent bij geen seks en 80 procent bij minstens maandelijks seks.

Lees ook:Aan het seksleven van 70-plussers mankeert nog niets
Lees ook:Crisis is killing voor seksleven jongeren
Lees ook:Alleenstaanden gaan eerder dood aan kanker
Lees ook:Leeflangertip: zorg dat je getrouwd bent!
Lees ook:Bejaarde mannen meer “in” voor seks dan vrouwen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Veel seks maakt getrouwde oudjes gelukkig

  1. Vitale senior

    Oudere echtparen hebben vaak minder gemeenschap met elkaar dan voorheen, maar kunnen de meesten wel een zeer bevredigend seksueel resultaat afleveren tot op zelfs zeer hoge leeftijd. Uiteraard is dit voor iedereen anders. Er bestaan geen starre regels over wat er op latere leeftijd op seksueel gebied wenselijk is en evenmin ten aanzien van normen of technieken die gebruikt zouden moeten worden. Het is in feite net als bij iedereen: men moet doen wat men wil, en niet datgene waarvan men denkt dat het verwacht wordt.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>