Alleenstaanden gaan eerder dood aan kanker

Je doet er goed aan getrouwd te zijn, om medische redenen. Alleenstaande mannen hebben namelijk twee keer zoveel kans om te sterven aan kanker dan hun getrouwde lotgenoten. En bij vrijgezelle vrouwen gaat het om een verhoging van het risico met 5 procent, zo blijkt uit een Noors onderzoek. De wetenschappers gingen na hoeveel mensen de afgelopen 40 jaar aan kanker stierven. Daarna vergeleken ze de gegevens van 440.000 mannen en vrouwen met hun burgerlijke staat. Nooit geweten dat daar een verband tussen bestaat! Jullie? Het sterftecijfer is veel groter was bij vrijgezellen. Bij ongetrouwde mannen ging het sterftecijfer van 18 naar 35 procent, bij vrijgezelle vrouwen van 17 naar 22 procent. De grootste risicogroep waren alleenstaande mannen boven de 70. Eerdere studies toonden al aan dat getrouwde mensen over het algemeen een beter gezondheid hebben en langer leven dan alleenstaanden. Zij zouden minder geneigd zijn om overmatig te roken en te drinken en zijn ook mentaal gezonder.
Volgens de onderzoekers van de universiteit van Oslo is dat één van de verklaringen voor hun resultaten. Verder denken ze ook dat getrouwde mensen elkaar aanmoedigen om op controle te gaan bij de dokter, waardoor er een vroege diagnose gesteld wordt. Bovendien vinden getrouwde mensen ook meer steun tijdens de zware behandeling.

Lees ook:Mannen sterven vaker aan kanker
Lees ook:Leeflangertip: zorg dat je getrouwd bent!
Lees ook:Orale seks boosdoener mondkanker bij mannen
Lees ook:Rookgedrag van 50 jaar geleden breekt vrouwen van nu op
Lees ook:Minder mensen kans te sterven door kanker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Alleenstaanden gaan eerder dood aan kanker

  1. quincy

    Binnenkort is het weer Valentijnsdag. Ik ben bijzonder benieuwd wat de mensen die deze website bezoeken gaan doen. Vieren jullie het wel, vieren jullie het niett?.

    Mocht je het willen vieren, en je hebt leuke tips, deel deze dan met andere mensen.

    http://www.youtube.com/user/valentijnsdaginfo

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>