Mannen sterven vaker aan kanker

Vrouwen neigen sneller een dokter te bezoeken omdat ze meer over hun kwaaltjes praten. Mannen houden koppig vast aan hun ongezonde leefgewoonten. Een man rent niet zo snel naar de huisarts….. het gaat wel weer over! Uit Brits kankeronderzoek blijkt dat mannen hierdoor meer kans lopen om kanker te krijgen en eraan te sterven. Over het algemeen maken mannen 16 procent meer kans op kanker en 40 procent meer risico om eraan te sterven. Worden kankersoorten, gerelateerd aan het geslacht zoals borst-, prostaatkanker niet meegerekend, zijn de cijfers nog alarmerender. Dan zouden mannen bijna 70 procent meer kans maken de ziekte op te lopen of eraan te overlijden.

Volgens professor David Forman, die het onderzoek leidde, hebben mannen een kwalijke reputatie doordat ze niet graag een dokter bezoeken. Ze zijn ook minder gezondheidsbewust en missen vaak de routinecontroles.

Volgens de onderzoekers spelen biologische redenen niet mee, wel de levensstijl. Mannen negeren  sneller de symptomen en steken hun kop in het zand. Nog altijd hebben mannen niet door dat roken, overmatig gewicht rond het middel (buikvet zou de risico’s op gezondheidsproblemen verhogen), teveel alcohol en slechte eetgewoonten (mannen eten meer rood vlees en minder groenten en fruit) het risico op kanker sterk vergroten. Heel wat overlijdens zouden vermeden worden door de levensstijl aan te passen. .

De onderzoekers stellen dat regelmatige medische controles op het werk heel wat leed kunnen opvangen.

Lees ook:Alleenstaanden gaan eerder dood aan kanker
Lees ook:Minder mensen kans te sterven door kanker
Lees ook:Rood vlees verhoogt kans op overlijden
Lees ook:Krik je testosteronniveau op en koop een snelle sportwagen
Lees ook:Risico op prostaatkanker voor veel mannen boven de vijftig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>