Minder kans op borstkanker als je migraine hebt

Ik ga zeker niet toejuichen dat je blij moet zijn dat je migraine hebt en je je gelukkig moet prijzen met die zware hoofdpijnen, maar het heeft ook positieve kanten. Tenminste voor vrouwen die aan migraine lijden. Je hebt 26 procent minder kans op borstkanker. Dat blijkt uit een studie van 4.500 vrouwen. Het verband bleef significant als de vrouwen blootgesteld werden aan factoren die borstkanker in de hand werken, zoals alcohol en hormonentherapie. Ook bleef het verband bestaan bij premenopauze- en postmenopauze-vrouwen. “Een relevant onderscheid wat borstkanker betreft want de risicofactoren voor deze kanker verschillen met de leeftijd van de vrouw”, legt dokter Christopher Li van het onderzoekscentrum in Seattle uit.

Wat het biologische mechanisme achter migraine en de negatieve link met borstkanker is, is nog niet bekend. Vermoed wordt dat het hormonaal is. “We weten dat migraine gelinkt is aan hormonen, en borstkanker ook. Daarom zijn we deze link ook gaan onderzoeken”, klonk het nog.

Lees ook:Migraine verkleint kans op borstkanker
Lees ook:Verband tussen migraine en hartaanval
Lees ook:Eén op de 7 vrouwen zal in 2024 borstkanker hebben
Lees ook:Wandel na je menopauze een uur per dag en verklein je kans op borstkanker
Lees ook:Vrouwen met grote borsten vaker borstkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>