Appels zijn super gezond!

Ik roep het al jaren tegen m’n kinderen: “an apple a day keeps the doctor away” en nu eindelijk krijg ik dan gelijk. Wetenschappers analyseerden de eigenschappen van appels, perziken en nectarines. Zo ontdekten ze dat deze fruitsoorten vijf keer zoveel polyfenolen bevatten dan eerder was vastgesteld.

De bacteriën in de darmen zetten deze polyfenolen om in stoffen die belangrijk zijn voor de gezondheid, ze stimuleren bijvoorbeeld de activiteit bij antioxidanten. Het onderzoek bewijst dat deze stof ontzettend belangrijk is om mensen gezond te houden. Polyfenolen gaan ontstekingen en kwaadaardige tumoren tegen. Daarnaast beschermen ze de cellen tegen beschadiging van vrije radicalen en voorkomen ze hart- en vaatziekten. Uit onderzoek blijkt ook dat deze stoffen het risico op Alzheimer aanzienlijk verlagen.

Bron: de Telegraaf

Lees ook:Champagne is gezond
Lees ook:Is chocola gezonder dan fruit?
Lees ook:Popcorn is hartstikke gezond
Lees ook:Slechte adem? Groene thee drinken helpt!
Lees ook:Houd jezelf gezond met…een wijntje!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>