Fluitend je winterdepressie door met een lichtbril

Hoewel het weer tot nu toe alles meevalt, ligt de winterdepressie op de loer. Jaarlijks treft het 600.000 Nederlanders – niet mis dus! Maar er is godzijdank iets aan te doen. Heel charmant is het niet, maar als het werkt hebben we het daar niet over. Een speciale lichtbril maakt het mogelijk om lichttherapie te ondergaan terwijl de drager volledige bewegingsvrijheid houdt. De dagelijkse ochtendroutine kan zo gewoon doorgaan zonder dat iemand een tijd stil moet zitten voor een vaste lamp. De BlueLight Mobile, die wordt geïntroduceerd door Goodlite, maakt gebruik van speciale medische blauwe LEDs met lage intensiteit en kan gedragen worden in combinatie met een gewone bril.Lichttherapie maakt deel uit van reguliere geneeskunde en wordt tot dusver ingezet bij winterdepressie, maar ook bij slaapproblemen, eetstoornissen, burnout, jetlag en (pre- en postnatale) depressie. Het heeft als doel de verstoorde biologische klok van het lichaam te herstellen.
De BlueLight Mobile lichttherapiebril is ontwikkeld door het Duitse bedrijf Dr. Hönle Medizintechnik. In de bril zitten twee LEDs die vooral licht met een golflengte van 462 nanometer ‘blauw’ afgeven. Dit is de meest effectieve golflengte om de biologische klok van het lichaam en de aanmaak van het slaaphormoon melatonine te beïnvloeden.
De effectiviteit van de BlueLight Mobile is wetenschappelijk onderzocht in een vergelijkende studie aan het Charité Universitair Ziekenhuis voor Psychiatrie en Psychologie te Berlijn.
De BlueLight Mobile is binnen enkele weken verkrijgbaar bij gezondheidswinkels en opticiens. Erg goedkoop is de bril niet, de adviesprijs is 479 euro. Maar he, wat is dat als je daardoor fluitend de winter door rolt?

Lees ook:Met een lichttherapiebril van je winterdepressie af
Lees ook:De wintertijd komt er aan
Lees ook:Van veel slapen blijf je gezond
Lees ook:Breng tijdens de winterdagen meer kleur in je leven
Lees ook:Brildragers zijn niet minder aantrekkelijk (…in tegendeel…)

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Fluitend je winterdepressie door met een lichtbril

  1. Marieke

    Ik gebruik de bril nu ook tegen mijn slaapproblemen en gaat heel erg goed. Slaap makkelijker in en wordt niet tig keer meer gedurende de nacht wakker.

      /   Reply  / 
  2. Carla Janssen

    Hallo,

    Ik heb gelezen dat een bril ook niet altijd even goed werkt. Ik heb enige tijd terug mijzelf aangemeld voor lichttherapie met professionele begeleiding. Dit werkt tot nu toe zeer goed en het resultaat is geweldig. Ik voel me steeds beter.

    Neem even een kijkje op; http://www.psyq.nl/Programma/Depressie/winterdepressie hier kan je alles lezen over deze therapie.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>