Breng tijdens de winterdagen meer kleur in je leven

De één wordt blij van een bosje voorjaars-tulpen, de ander wordt blij van blauw licht. Feit blijft dat we soms vechten tegen die akelige winterdepressie. Britse onderzoekers confronteerden een groep vrijwilligers met verschillende kleuren en lichten. Daaruit bleek dat blauw en groen een positief effect hadden op het humeur van mannen, bij vrouwen zijn dat blauw, paars en oranje. Daarnaast zorgden blauw en rood voor meer zelfvertrouwen bij mannen, vrouwen worden zelfverzekerder van blauw en paars.Maar licht en kleuren hebben ook een positief effect op de hersenen. Uit mentale tests achteraf bleek dat kleuren je een kwart sneller doen denken en dat ze je reactietijden met twaalf procent verbeteren. Als laatste zorgen kleuren ook voor een betere coördinatie tussen hand en oog.

De nieuwe bevindingen bieden een mogelijke verklaring waarom sombere winterdagen de menselijke geest negatief beïnvloeden. Hoe grijzer het weer, hoe groter het risico op neerslachtigheid.

Kleur- of lichttherapie kan dus het antwoord bieden op je winterdepressie.

Lees ook:Lichttherapie ook heilzaam voor depressieve ouderen in zomer, lente of herfst
Lees ook:Met een lichttherapiebril van je winterdepressie af
Lees ook:En weg is je ochtendhumeur……
Lees ook:Fluitend je winterdepressie door met een lichtbril
Lees ook:Oordopjes tegen winterdepressie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>