Oordopjes tegen winterdepressie

Rond de vijf procent van de Nederlanders krijgt in de herfst en winter een winterdepressie. Vrouwen hebben er vaker last van dan mannen. Dit verschijnsel gaat meestal over als de dagen weer gaan lengen. Aangezien veel licht tot je nemen een mogelijk middel is om de klachten van een winterdepressie te kunnen verminderen kun je proberen deze depressies te behandelen door je  iedere dag 30-60 minuten aan intens kunstlicht bloot te stellen.

Maar er is nu een nieuw middel……..licht kan ook worden ontvangen via de oren. 

Het Finse bedrijf Valkee heeft een soort licht-mp3-speler ontwikkeld.

De Nederlandse distributeur zegt: ‘Ook vele delen van de hersenen buiten het visuele systeem van onze ogen zijn gevoelig voor licht. Met het ontwikkelde apparaat kunnen die delen waar de schedel het dunst is via je gehoorgang worden bereikt’,

Mensen met een najaars- of winterdepressie moeten twee draadjes waaruit een bundeling van licht komt in hun oren doen. Na acht tot tien minuten slaat het apparaat af, om te voorkomen dat je niet teveel licht binnenkrijgt.

Volgens de Finse ontwikkelaars heeft 92 procent van de mensen na vier weken geen last meer van klachten.

 

 

Lees ook:Met een lichttherapiebril van je winterdepressie af
Lees ook:Lichttherapie ook heilzaam voor depressieve ouderen in zomer, lente of herfst
Lees ook:Warmte gaat strijd aan tegen winterdepressie
Lees ook:Breng tijdens de winterdagen meer kleur in je leven
Lees ook:Menopauzekliniek voor vrouwen in de overgang

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Oordopjes tegen winterdepressie

  1. Oordopjes

    De winter is bijna begonnen en ik ben erg benieuwd of iemand al ervaring heeft met deze licht mp3 speler. Verder ben ik wel benieuwd of je dit apparaat ook kan gebruiken tijdens het slapen.

      /   Reply  / 
  2. Marieke

    Waarschijnlijk heeft het tijdens het slapen niet zoveel zin om te gebruiken. Op hun website lees ik dat het beste moment is om deze licht oordopjes te gebruiken s’morgens is.

    Binnenkort zal er een gebruikerstest gaan plaatvinden onder 50 kandidaten. De test duurt tm 27 november dus dan zullen we snel wel de resultaten hiervan horen. We zijn natuurlijk erg benieuwd of het echt werkt.

      /   Reply  / 
  3. Kees

    Winter komt er toch weer aan, misschien een leuk idee deze oordopjes.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>