Vis en tomaat eten zijn hulpmiddeltjes om prostaatkanker tegen te gaan.

Tomatensaus en vette vis vertragen de ontwikkeling van prostaatkanker, zo bleek uit een analyse van de eetgewoonten bij meer dan duizend mannen met prostaatkanker. Wie twee keer per week vis at, had 27 procent minder kans op uitzaaiingen. Twee of meer keer tomatensaus per week verminderde de vooruitgang van de kanker zelfs met 44 procent.

De lycopene in de tomaten beschermt tegen vrije radicalen en celschade. De omega 3-vetzuren uit de vis zouden de migratie van kankercellen naar andere gebieden, zoals het beenmerg, tegengaan.

Lees ook:Slecht nieuws over tilapiafilet
Lees ook:Verlaag je kans op prostaatkanker met…tomaat!
Lees ook:Hersenen worden gezonder oud met omega-3
Lees ook:Vis (gebakken of gegrild) = goed voor je hersenen!
Lees ook:Nieuwe haring vanaf 7 juni 2011 verkrijgbaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>