Koffie is niet verkeerd

Drink je vier of meer koppen koffie per dag dan heb minder kans op hartritmestoornissen. Dat is gebleken uit een grootschalig Amerikaans onderzoek dat vrijdag wordt gepresenteerd tijdens het 50-jarig bestaan van de American Heart Association. Het onderzoek betekent niet dat je nu meteen als een gek koffie moet gaan drinken om hartritmestoornissen te voorkomen, maar de uitkomst ondersteunt volgens de onderzoekers wel het idee dat mensen met hartritmestoornissen of met het risico daarop, koffie niet hoeven te laten staan.Mannen en vrouwen die dagelijks minimaal vier koppen koffie drinken hebben 18 procent minder kans om in het ziekenhuis te worden opgenomen wegens hartritmestoornissen. Bij wie op een dag één tot drie keer koffie drinkt, was een verlaging in risico te zien van 7 procent.

Aan het onderzoek hebben ruim 130.000 mannen en vrouwen meegedaan. De onderzoekers hebben het aantal ziekenhuisopnamen in deze groep tien jaar lang bijgehouden.

Lees ook:Kopje koffie? Dat kan prostaatkanker voorkomen!
Lees ook:Hoe meer koffie en groene thee, hoe kleiner risico op beroerte!
Lees ook:Thee maakt vrouwelijke bloedvaten schoon
Lees ook:Prostaatkanker gehad? Drink koffie!
Lees ook:Mannen die dagelijks alcohol drinken hebben meer kans op prostaatkanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>