Kans op Alzheimer minder door dieet

Als je van dichtbij hebt meegemaakt wat Alzheimer is wil je er van alles aan doen om dit te voorkomen. Het is een ziekte met verstrekkende gevolgen voor de patiënt en zijn/haar directe omgeving. De ziekte van Alzheimer is trouwens geen ouderdomsverschijnsel, maar een hersenziekte met psychiatrische symptomen, die het gevolg zijn van fysiek verval van de hersenen. Maar kun je er aan ontkomen?

Een dieet met weinig vet plus een eetpatroon met veel olijfolie, noten, gevogelte en bepaalde soorten groenten en fruit verlagen de kans op Alzheimer.Volgens de onderzoekers is er meer onderzoek nodig om uit te zoeken welk soorten voedsel precies de kans op Alzheimer verlaagt. Alle deelnemers aan het onderzoek aten namelijk een combinatie van verschillende soorten voedsel. Dus kan er niet gesteld worden dat een bepaald soort voedsel de kans op Alzheimer verlaagt.

Wetenschappers bestudeerden het voedingspatroon van 2148 gezonde mensen ouder dan 65 jaar uit New York. Vier jaar lang werden ze gevolgd. Om de 18 maanden werd gekeken of ze symptomen van Alzheimer hadden. In de loop van het onderzoek ontwikkelden 253 mensen de ziekte.

Mensen die veel olijfolie, noten, vis, tomaten, gevogelte, broccoli, fruit en groene groenten aten en weinig rood vlees, orgaanvlees en boter bleken de minste kans op Alzheimer te hebben.

Bron: gezondheidsnet

Lees ook:Snack verstandig, eet een nootje………
Lees ook:Herken geheugenproblemen en voorkom erger
Lees ook:Vijf porties fruit of groenten verlengen je leven met drie jaar
Lees ook:Bessen verkleinen het risico op Parkinson
Lees ook:Eén op de acht babyboomers maakt kans op Alzheimer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>