Ziekmakende bacteriën in je vaatdoekje!

“Een mens is nooit te oud om te leren” luidt een bekend gezegde. En dat klopt! In las een artikeltje over vieze vaatdoekjes in de Telegraaf; hoe smerig en vol bacterën die lapjes soms zitten en hoe je die op de beste manier grondig kunt reinigen. Nou goed, wassen op een temperatuur van minimaal 60 graden zal op onze leeftijd bekend zijn, maar dat je een vaatdoekje ook in de vaatwasser kunt reinigen of in de magnetron…… wisten jullie dat?Twee minuten je doekje in de magnetron en dood zijn 99 procent van de bacteriën. Let er wel op dat je geen droog vaatdoekje in de magnetron legt; deze vliegt in brand! Wat ik ook niet wist is dat het gebruik van chloor niet effectief is. Deze middelen werken alleen in hoge concentraties. Ook het drogen van vaatdoekjes verdient extra aandacht. Ziekmakende bacteriën kunnen slecht tegen drogen. Andersom geldt dat in een natte vaatdoek het aantal bacteriën snel groeit. Dan lijkt de doek te helpen het aanrecht schoon te maken, maar in feite werkt het als een bron van verdere besmettingen. Vaak wordt een tussentijds uitgespoelde en uitgewrongen vaatdoek plat op het aanrecht gelegd om te drogen. Niet optimaal, omdat het drogen zo erg langzaam gaat. Gewoon uithangen die doek.

En nog beter: elke dag een schone vaatdoek op je aanrecht. op deze manier loop je geen risico meer dat er bacteriën in het eten terechtkomen en zo voedselinfecties veroorzaken!!

Lees ook:Groei en verspreiding van ziektekiemen in de keuken
Lees ook:Miljoenen ziekteveroorzakende bacteriën in je huis…
Lees ook:Een vaatdoekje zonder bacteriën
Lees ook:Mobiele telefoon Nederlanders vol met ziekmakende bacteriën
Lees ook:Reinig je magnetron in een handomdraai

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Ziekmakende bacteriën in je vaatdoekje!

  1. Pingback: Vaatdoekje zonder bacteriën | 50plus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>