Stoppen met roken op oudere leeftijd. Heeft dat zin?

Onderstaand artikeltje zag ik op healthylives.nl. Misschien vecht je (net als ik) ook al jaren tegen die nare verslaving en is het moment nu wel gekomen. Het staat tenslotte niet voor niets de laatste weken met dikke letters in de kranten gedrukt, “zorgverzekeraars gaan hulpmiddelen om te stoppen met roken vergoeden. Het is gewoon dom wat we doen en een beetje hulp kunnen we wel gebruiken. Maar heeft het nog nut om te stoppen als je al zo lang rookt…… Je bent 73 jaar en je rookt al een flink aantal jaren. Heeft het nog zin om dan te stoppen met roken? Jazeker! Stoppen met roken heeft weldegelijk zin, ook als je op leeftijd bent.

Het hoesten en de slijmproductie neemt bij de meeste mensen na ongeveer vier tot zes maanden duidelijk af. Het risico op hart- en vaatziekten neemt ook snel af.

Het verhoogde risico op longkanker neemt in elk geval niet verder toe. Als je maar vijf jaar tien sigaretten per dag gerookt heb en dan stopt, is je risico vrijwel gelijk aan dat van een nooit-roker.

Daarnaast levert stoppen met roken ook andere voordelen op, ook wanneer je wat ouder bent. Denk hierbij aan kostenbesparing. Ook zal de rooklucht niet meer om je heen hangen en zal je huis ook een stuk frisser ruiken.

Kortom, redenen genoeg om te stoppen met roken, hoe oud je ook bent. Er staan nog meer tips op de site.


Lees ook:Ochtend, middag, avond… Roken is altijd schadelijk!
Lees ook:Roken is dom en maakt dom
Lees ook:Rokers betalen tot 85 procent meer premie
Lees ook:Roken is slecht voor je gehoor
Lees ook:Stoptober in Nederland: nationale coachsessie

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Stoppen met roken op oudere leeftijd. Heeft dat zin?

  1. Pingback: Sigaretten 40 tot 50 cent duurder | 50plus

  2. Harald

    Ik vind ook dat het altijd zin heeft. Al is het alleen al om het heerlijke bevrijdende gevoel dat je eraan over houdt! Ik gun het iedereen om uit de rookverslaving te stappen.

    Als je écht definitief een niet-roker wilt worden, dien je je verslaving van alle kanten te bekijken. En dus moet je aan de slag met zowel je lichamelijke als je geestelijke verslaving, op bewust én onbewust niveau. Dan pas kun je alle aspecten van het roken loslaten.

    Er zijn tal van methoden en behandelaars die je op weg helpen om te stoppen met roken. Van nicotinekauwgom tot laserbehandeling en hypnose.. Er zijn nog meer methoden: de trainingen van De Opluchting en de Allen Carr-methode geven je veel inzicht in je verslavingsgedrag. Toch kan het effectiever. De HYPNO2-methode is de enige methode die op zowel bewust niveau als onbewust niveau alle aspecten van je rookverslaving grondig aanpakt.

      /   Reply  / 
  3. w. baaij

    Ik moet stoppen. Maar wat is de hypno2 methode??

      /   Reply  / 
  4. Rudger

    Het maakt niet uit of je nu jong of oud bent om te stoppen met roken. Het kan alleen maar een positief effect hebben op je leven. Ik ben zelf ook gestopt met roken na mijn 50′ste en voor mij was het de juiste beslissig.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>