Seks na je vijftigste: het wordt er alleen maar leuker op!

Het neemt misschien allemaal wel een beetje af qua frequentie, maar de kwaliteit ervan neemt alleen maar toe naar je 50ste. Waar ik het over heb? SEKS! Doordat vijftigplussers zich emotioneel en financieel zekerder voelen, zijn ze steeds vaker gelukkig over hun gezondheid, relatie en dus ook over hun seksleven. Jaja…en de jongeren maar denken dat ze het voor elkaar hebben met hun strakke lijven, drukke seksleven en goede conditie! Een enquête bij 35.000 Britten toont aan dat de kaap van vijftig mensen van middelbare leeftijd geen angst meer aanjaagt, maar synoniem voor pret staat. 42 procent van de vijftigplussers die seksueel actief zijn geniet minstens een keer per week van een vrijpartij, 25 procent doet het een keer in de twee weken. Hoewel ze minder frequent seks hebben dan toen ze twintig of dertig waren, zegt meer dan 60 procent dat het nu leuker is. Bij 60 procent was hun liefdesleven net als een jaar geleden, 85 procent bespreekt zonder schroom hun intiemste details. Enkel een klein aantal vijftigplussers is ontevreden over zijn seksleven, bij mannen is dat 21 procent en bij vrouwen 12 procent.
Daarnaast is het ook goed gesteld met de gezondheid van de vijftigers. Twee op de drie is hier tevreden over, bij mensen jonger dan vijftig is dit een een derde. Ook met het verouderen worden vijftigplussers zelfzekerder en voelen ze zich veiliger. Meer mensen zijn blij met hun uiterlijk, 69 procent is tevreden over hun relatie met hun partner in vergelijking met 65 procent bij degenen jonger dan 50 jaar.

Bron: HLN

Lees ook:Eenderde 50-plussers heeft slechte seks
Lees ook:50plus-stellen met de jaren verstrijken steeds geiler
Lees ook:Kans op seks binnen je relatie na je vijftigste: 50%
Lees ook:Seks wordt voor vrouwen pas echt fijn als ze 50-plus zijn!
Lees ook:Seksualiteit verdwijnt niet bij het ouder worden

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Seks na je vijftigste: het wordt er alleen maar leuker op!

  1. Fraukje11 - Bekijk me hier!

    wil ik wel is een ervaren oudere 50er willen proberen :$..

    Lijkt me best een geile ervaren :P ..

      /   Reply  / 
  2. De Paarse Keizerin

    Fijn te lezen dat het goed gaat met het liefdes- en seksleven van 50plussers.Wilt u ook een leven lang gepassioneerd liefhebben?
    Kijk op de website van De Paarse Keizerin voor informatie, advies en ideeën.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>