Seks maakt je mooi

Dat seks lekker is, daar zijn de meeste mensen het wel over eens. Maar seks is ook gezond, daar zijn we zo langzamerhand ook achter. Wist je dat je ook aan iemands gezicht kan aflezen of die persoon seksueel actief is of niet? Seks is immers een natuurlijke schoonheidsbehandeling. Tien feiten die aantonen dat seks niet alleen lekker en gezond is, maar ook dat je er beter van gaat uit zien. Je huid glanst meer, vermindert de kans op huiduitslag en seks is ook nog eens het vriendelijkste slaapmiddel. Het devies is dus” blijf vrijen, óók op wat latere leeftijd.

1. Vrouwen die seksueel actief zijn, maken meer van het hormoon oestrogeen aan. Dit zorgt dat je huid glanst en dat de huid zachter en gladder wordt.

2. Vrijen maakt je verstopte neus vrij. Seks is een natuurlijke antihistamine. Het kan helpen om astma en hooikoorts te overwinnen. Voor korte tijd ga je zelfs beter ruiken.

3. Zachte, ontspannende vrijparijen verminderen de kans op problemen als dermatitis, huiduitslag en blaasjes. Het geproduceerde zweet maakt de poriën schoon en laat je huid glimmen.

4. Het bedrijven van de liefde kan alle overtollige calorieën verbranden, die je tijdens dat romantische diner hebt verzameld. Seks maakt slanker. Actieve bedpartners hebben immers een betere hormoonhuishouding.

5. Seks is een van de meest veilige sporten. Het rekt en strekt al je spieren in je lichaam.

6. Mannen en vrouwen die drie maal per week seks hebben, lopen minder kans op een hartaanval. Al dat gestoei tussen de lakens, stimuleert de bloedsomloop.

7. Seks is een instant oplossing voor een milde depressie. Het laat endorfine los in je bloedbaan, wat je weer een gelukkig gevoel geeft. Een orgasme verandert de hormoonhuishouding en daarmee je kijk op de wereld. Gevolg: je bent optimistischer.

8. Hoe meer seks je hebt, hoe meer seks je aangeboden zal worden. Een actief lichaam geeft grote hoeveelheden af van de chemische stof ‘feromonen’. Dit subtiele seksparfum maakt het tegenovergestelde geslacht ‘seks-gek.’

8. Seks is het meest veilige rustgevende middel ter wereld. Het is tien keer efficiënter dan valium en is een al even uitstekend slaapmiddel.

9. ‘Kissing each day will keep the dentist away’. Zoenen moedigt speeksel aan om etensresten van je tanden te verwijderen en de zuurgraad te verlagen. Dat voorkomt weer ophoping van tandplak.

10. Een vrijpartij doet hoofdpijn verdwijnen en kan zo de spanning losmaken die de vernauwing in bloedvaatjes van de hersenen veroorzaakt. Een orgasme is een natuurlijke pijnstiller.

Lees ook:Veel seks maakt dat je er jonger uit ziet!
Lees ook:Vrij jezelf zeven jaar jonger…
Lees ook:Niet meer, wel betere seks als je oud(er) bent!
Lees ook:10 redenen waarom seks gezond is
Lees ook:Tips voor een bevredigend seksleven

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Seks maakt je mooi

  1. Karel

    Lijkt me wel wat voor jou! LOL

      /   Reply  / 
  2. Toontje

    Sex hebben is nog veel gezonder voor het lichaam dan sporten.
    Een belangrijk voordeel voor sex hebben t.o.v. sporten is bovendien dat je er deur niet voor uit hoeft, je doet het gewoon thuis op het moment wanneer je het wilt ‘s morgens, ‘s middags of ‘s avonds, of midden in de nacht.
    Het geeft toch een heerlijk gevoel na ‘n uurtje lekkere gezonde sex te hebben gehad met als hoogtepunt ‘n zalige orgasme enigszins vermoeid in slaap te vallen.

      /   Reply  / 
  3. Astrid

    Mooi artikel en goed om te lezen dat je van seks mooier wordt! Ik zeg: “make love, not war!” Gr, Astrid

      /   Reply  / 
  4. Toontje

    Het maakt gelukkig ook totaal niets uit met wie je sex heb, met je partner (vriend/din of vrouw of dat je vreemgaat . Sex heeft gelukkig niets met verliefdheid of van mekaar houden te maken . Het gaat er om dát je sex heb .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>