Overgangsklachten vergroten ziekteverzuim

De overgang is een lastige periode. Bij sommige vrouwen gaan de overgangsjaren bijna geruisloos voorbij. Maar lang niet bij iedereen blijkt uit onderzoek. Ruim een derde van het ziekteverzuim bij gezond werkende vrouwen kan zelfs verklaard worden door overgangsklachten. Overgangsklachten kunnen het dagelijks leven van veel vrouwen behoorlijk verpesten. Uit onderzoek is bekend dat het ziekteverzuim onder vrouwen van 45 jaar en ouder het hoogst is.

Dat schrijven onderzoekers van het Nij Smellinge Ziekenhuis in Drachten in de maart-editie van Menopause.Het onderzoek betrof verpleegkundigen en ziekenverzorgenden tussen de 44 en 60 jaar. Van de 978 vrouwen vulden er 208 een toegestuurde vragenlijst volledig in. Het merendeel van de vrouwen was goed opgeleid, rookte niet en sport minstens een keer per week. Uit de resultaten blijkt dat bijna 34 procent van het ziekteverzuim van de onderzoeksgroep verklaarbaar is door overgangsklachten. Of overgangsklachten daadwerkelijk het risico op ziekteverzuim vergroten, moet worden bevestigd in vervolgonderzoek.

Lees ook:Achterin 50 en begin 60 ook nog rustig last van opvliegers
Lees ook:Menopauze? Volg een cursusje en voorkom verzuim!
Lees ook:Overgangsklachten worden makkelijk verward met hartklachten
Lees ook:CBS: Nog nooit zo’n laag ziekteverzuim in Nederland
Lees ook:Overgansklachten geen reden meer voor huisartsbezoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>