Rode wijn tegen gehoorverlies….

Rode wijn kent inmiddels heel wat gezondheidsvoordelen toegeschreven, zoals bescherming tegen hartziektes en dementie. Volgens Amerikaanse wetenschappers komt daar nog een extra voordeel bij: de bescherming tegen gehoorverlies. Dat zou te danken zijn aan de stof resveratrol, die terug te vinden is in rode druiven en rode wijn.

 

 

Die stof werd eerder al gelinkt aan andere gezondheidsvoordelen, zoals het voorkomen van kanker en hartziektes. Dat het ook kan helpen in de strijd tegen gehoorverlies, bleek uit een studie van het Henry Ford Hospital in Detroit.

Het onderzoeksteam voerde een experiment uit met een groep gezonde ratten, die gedurende een lange periode blootgesteld werden aan luid lawaai. Degene die vooraf resveratrol toegediend kregen, bleken minder kans te hebben op gehoorverlies, uitgelokt door het lawaai.

”Onze studie focuste op resveratrol en het effect ervan op de reactie van je lichaam op schade, waarvan verondersteld wordt dat het de oorzaak is van heel wat gezondheidsproblemen. Denk maar aan Alzheimer, kanker en gehoorverlies”, zegt studieleider dr. Michael Seidman.

Ik schenk nog een glas in!

Lees ook:Wijn, pinda’s en druiven in de strijd tegen osteoporose
Lees ook:Glas wijn drinken beter dan sporten?!
Lees ook:Champagne is gezond
Lees ook:Drink met een gerust hart een paar glazen witte wijn
Lees ook:Rode wijn bij rood vlees, witte wijn bij vis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>