Waar vitamine E goed voor is

Vitamine E is van levensbelang voor een gezonde huid. Het helpt je beschermen tegen zonneschade, geeft je huid een vochtboost en zorgt ervoor dat je minder snel rimpels krijgt. Heel wat mensen hebben een tekort aan vitamine E zonder dat ze het zelf weten. Vooral diëten of resoluut kiezen voor vetvrije voeding kan ons vitamineniveau danig verstoren. Toch is het nuttig om iedere dag een theelepeltje vet binnen te krijgen.Vitamine E zit in olijfolie, zonnebloempitten en hazelnoten, maar laat het nu net deze voedingsmiddelen zijn die we voor een groot deel schrappen als we op dieet gaan.

Iedere dag minstens een lepeltje olijfolie consumeren of wat meer spinazie op je bord scheppen kan je huid dus alleen maar ten goede komen. Voor een verhoogde opname van de vitamines kan je best wat vitamine C of een tablet selenium innemen voor het eten.

Lees ook:We moeten voldoende vitamine D binnen krijgen
Lees ook:Spruitjes tegen stress (recept)
Lees ook:Meer vitamine D in ons lichaam vermindert kans op dikkedarmkanker
Lees ook:Gegrilde sinasappel (recept)
Lees ook:Een tekort aan vitamine D veroorzaakt veel ziektes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>