Tomaten erg goed tegen prostaatproblemen

Schermafbeelding 2013-06-10 om 18.13.18Lycopeen, het bestanddeel dat zorgt voor de rode kleur in tomaten, zou volgens onderzoek de leeftijdsgerelateerde vergroting van de blaas tegengaan. Zo zou bijgevolg ook de druk op de blaas verminderen, wat een hele opluchting zou zijn voor mannen die – vooral ‘s nachts – vaak naar het toilet moeten. Veel tomaten eten dus, als je daar veel last van hebt. 

Wetenschappers uit Queensland kwamen tot die conclusie na een drie maanden durende studie naar het effect van lycopeen in combinatie met andere natuurlijke bestanddelen. Zo’n 57 mannen tussen 40 en 80 jaar kregen ofwel pillen met de actieve ingrediënten, ofwel een identiek placebopilletje. Wie het echte medicijn nam, zag zijn aantal nachtelijke toiletbezoekjes afnemen met meer dan een derde. Ook de algemene werking van de blaas ging er duidelijk op vooruit. “Lycopeen heeft dezelfde chemische structuur als finasteride, het geneesmiddel dat normaal gebruikt wordt om een onschuldige vergroting van de prostaat tegen te gaan”, weet Luis Vitetta van de universiteit van Cambridge. “Dat zou de positieve werking kunnen verklaren.” Onderzoeksleider Ian Wilkinson is ervan overtuigd dat het ook kan helpen om het risico op prostaatkanker te verkleinen en de ziekte te vertragen.Ik zeg: aan de tomaat!

Lees ook:Verlaag je kans op prostaatkanker met…tomaat!
Lees ook:Heren opgelet: eet meer tomaten voor beter sperma
Lees ook:Leren en oefenen is blijvend goed voor de hersenen
Lees ook:Hou je prostaat in topconditie!
Lees ook:Watermeloen doet wat Viagra doet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>