Lach je griep weg!

bigstock-Retired-Elderly-Couple-Smiling-6361659Grijp jij altijd direct naar de anti-grippine als je de griep op voelt komen? Niet doen. Ga gewoon keihard lachen. Want samen lachen of een grap vertellen is de beste manier om de symptomen van een verkoudheid of de griep te bestrijden, zo hebben een Britse rondvraag en een onderzoek aangetoond. Een rondvraag bij Britten heeft aangetoond dat een lach drie op de vier mensen meer energie geeft wanneer ze ziek zijn, 29 procent zegt dat een knuffel van een geliefde dan helpt. 14 procent zegt dat luisteren naar muziek de symptomen verzacht. Vrouwen hebben meer baat bij een stevige lachbui dan mannen, respectievelijk 83 procent voelt zich hierdoor beter in vergelijking met 70 procent. De enquête werd in het Verenigd Koninkrijk uitgevoerd door de producent van middelen tegen een verkoudheid Day & Night Nurse.

Neuropsycholoog David Lewis voerde een aparte studie uit en besluit op basis daarvan hetzelfde: “Lachen kan een mensen helpen zich beter te voelen. Voor het onderzoek hebben we patiënten met een verkoudheid gedurende 30 minuten naar een grappig filmpje laten kijken. Zeven op de tien mensen ervoeren hun symptomen als minder irritant en voelden zich energieker.”

Lees ook:Verkouden rijden is bijna net zo erg als dronken rijden
Lees ook:Zo perken we de verspreiding van griep 75% in
Lees ook:Diarree óók symptoom Mexicaanse griep
Lees ook:Griepprik? Welnee: beweeg je zelf in 2,5 uur griepvrij!
Lees ook:Natuurlijke middeltjes tegen verkoudheid

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>