Dorade op bedje van ratatouille (recept)

Wekelijks worden er hier thuis diverse vissoorten gegeten, maar met de dorade heb ik eigenlijk niet zoveel. Beetje dom wel, want het is een hele gezonde, vette vis (per 100 gram: 4,6 gram vet).

De dorade is een zeebrasemachtige en wordt het hele jaar aangevoerd. In sommige landen, met name Spanje, worden ook zeebrasemsoorten uit verafgelegen zeegebieden (in het bijzonder zuidelijk Afrika) aangevoerd. De doorgaans kleine exemplaren van de dorade grise die in Nederland op de markt verschijnen komen van de Franse kust.

Zullen we ‘m gaan proberen met dit recept van visrecepten.nl? Ziet er lekker uit….

Ingrediënten voor vier personen:
•    4 dorade filets
•    2 courgette
•    1 aubergine
•    6 tomaten
•    2 uien
•    2 teentjes knoflook
•    1 bosje verse oregano
•    versgemalen peper en zout
•    olijfolie
•    100 g belegen kaas, geraspt
•    1 theelepel paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette, de aubergine en tomaten in gelijke stukjes. Snijd de ui door de helft, dan in vieren en haal de ui los zodat er ‘rokken’ ontstaan. Hak de teentjes knoflook heel fijn en roerbak dit samen met de gesneden groenten 5 minuten. Doe dit in een ovenschaal met wat olijfolie; maak het geheel op smaak met zout en peper. Hak de oregano fijn en schep 2 eetlepels hiervan door de groenten. Bestrooi de dorade filets aan beide zijden met peper en zout naar smaak. Leg deze bovenop de groenten. Bestrooi het geheel met de kaas vermengd met de paprikapoeder. 

Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven, stoof de dorade met ratatouille in ongeveer 8 minuten gaar.

Bij mij draait de printer al op volle toeren!!!

Lees ook:Dorade op bedje van ratatouille
Lees ook:Dorade op bedje van ratatouille (recept)
Lees ook:Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven (recept)
Lees ook:Geroosterde wijting met knoflooksaus )recept)
Lees ook:Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>