Dorade op bedje van ratatouille

Vrijdag; visdag! Vandaag de ingrediënten in huis halen en morgen smullen van dit heerlijke recept……..

 

  • 4 doradefilets
  • 2 courgette
  • 1 aubergine
  • 6 tomaten
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse oregano
  • versgemalen peper en zout
  • olijfolie
  • 100 g belegen kaas, geraspt
  • 1 theelepel paprikapoeder

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de courgette, de aubergine en tomaten in gelijke stukjes. Snijd de ui door de helft, dan in vieren en haal de ui los zodat er ‘rokken’ ontstaan. Hak de teentjes knoflook heel fijn en roerbak dit samen met de gesneden groenten 5 minuten. Doe dit in een ovenschaal met wat olijfolie; maak het geheel op smaak met zout en peper. Hak de oregano fijn en schep 2 eetlepels hiervan door de groenten. Bestrooi de dorade filets aan beide zijden met peper en zout naar smaak. Leg deze bovenop de groenten. Bestrooi het geheel met de kaas vermengd met de paprikapoeder.

Schuif de schaal in het midden van de voorverwarmde oven, stoof de dorade met ratatouille in ongeveer 8 minuten gaar.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Dorade op bedje van ratatouille (recept)
Lees ook:Dorade op bedje van ratatouille (recept)
Lees ook:Wijting met cherrytomaatjes en aubergine uit de oven (recept)
Lees ook:Geroosterde wijting met knoflooksaus )recept)
Lees ook:Zeeduivelmedaillons met korianderpesto

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>