Zeeduivelmedaillons met korianderpesto

Tja, wat moet ik hier van zeggen……. probeer het gewoon!

 

  • 500 g zeeduivelfilet
  • 1 citroen – uitgeperst
  • peper
  • zout
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 250 g eiermie
  • 2 eetlepels olie
  • voor de korianderpesto:
  • 2 teentjes knoflook – geperst
  • klein bosje koriander – fijngehakt
  • 25 g pijnbnoompitten
  • 75 g parmezaanse kaas – (vers)geraspt
  • ca. ½ dl olijfolie
  • staafmixer of keukenmachine

Snijd de zeeduivelfilets in plakken van gelijke grootte. Sprenkel er de helft van het citroensap over en bestrooi ze met peper, zout en paprikapoeder. Pureer voor de korianderpesto de knoflook, koriander, pijnboompitten en parmezaanse kaas met de staafmixer en giet de olijfolie er in een dun straaltje bij. Kook de eiermie volgens de aanwijzing op de verpakking en voeg de rest van het citroensap aan het kookvocht toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zeeduivelmedaillons 3-4 minuten per kant (afhankelijk van de dikte) goudbruin. Leg de zeeduivelmedaillons op een bedje van eiermie en verdeel de korianderpesto erover.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Dorade op bedje van ratatouille
Lees ook:Gegratineerde zalm met parmezaanze kaas (recept)
Lees ook:Simpel koken en lekker: spagetti carbonara (recept)
Lees ook:Pasta met bloemkool uit de oven (recept)
Lees ook:Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>