Zo heb je de allerbeste nachtrust…

Schermafbeelding 2014-02-10 om 18.01.11Ben jij een lastige slaper? Of word je zelden echt uitgerust wakker? Doe dan je voordeel met de tips die natuurgeneeskundige Mim Beim in HLN geeft om ervoor te zorgen dat je wel voldoende energie uit je nachtrust haalt! Wist je bijvoorbeeld dat je beter geen neusdruppels en medicatie voor griep of verkoudheid kunt gebruiken? Want deze medicijnen zorgen ervoor dat je alert en gespannen bent in plaats van tot rust te komen. Laten staan dus! En laat ook je hond of kat niet in je slaapkamer toe. Een studie over slaapstoornis heeft aangetoond dat 53 procent van mensen met een huisdier gestoord wordt door het gesnurk, gehijg of gewoel van de dieren.Andere tips:  Drink zes uur voor dat je gaat slapen geen koffie, cola of energiedrankjes meer. Het is beter om voor citroenmelisse- of kamillethee te kiezen. En zet alle lichtgevende elektronische apparaten zoals iPad’s, smartphones en laptops uit.
Het drinken van alcohol zal je zeker helpen in slaap te vallen, maar studies tonen aan dat de tweede helft van de nacht de REM-slaap (Rapid Eye Movement ) verstoord wordt. Dit is het herstellende deel van de slaapcyclus. Dat mag dus ook al niet… Enne…het wordt er niet gezelliger op. Want om echt lekker te slapen, vermijd je beter pizza’s, gezouten pinda’s en chips. Van zout eten krijg je dorst waardoor je gaat drinken en ‘s nacht wakker zal worden om naar het toilet te rennen.

Logisch: Begin geen discussie met je partner of vrienden alvorens naar bed te gaan. Kopzorgen maken dat je blijft woelen in je bed.
Open een raam en zet de verwarming uit. Je slaapt het best wanneer je lichaam koel is.   Kijk geen enge films of lees geen thrillers waarvan je nachtmerries krijgt. Een grote maaltijd voor het slapengaan is een slecht idee omdat het spijsverteringsproces veel energie van het lichaam vergt. Het beste is om twee tot drie uur voor het slapen niets meer te eten.

Nou, als je nu vanavond niet goed voorbereid aan de nacht kunt beginnen, weet ik het niet meer. Mocht jij nou ook nog wat nuttige tips hebben, kun je die hier altijd kwijt. Wij zijn benieuwd!

Lees ook:Het belang van een goed matras
Lees ook:60 is echt het nieuwe 40, zo blijkt uit het slaappatroon
Lees ook:Dit doe je om zo lekker mogelijk te slapen…
Lees ook:Oudere Nederlander slaapt beter dan jongere
Lees ook:Nooit meer moe door de juiste voeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>