Anale klachten? Doe de zelftest op analeklachten.nl

Aambeien (bij ouderen is de kans op aambeien groter), verstopping, kloofjes, pijn bij het poepen, jeuk aan de anus of bloed bij de ontlasting…..  slechts een greep uit de verschillende klachten die je kunt hebben aan je anus. Eén op de 5 Nederlanders heeft last van anale klachten. Uit schaamte gaan we vaak erg laat naar de huisarts. En dat terwijl er soms risico’s of vervelende gevolgen aan vastzitten. Het onderwerp lijkt een taboe te zijn.

 

 

Er is een grote behoefte aan informatie over anale aandoeningen. Dat blijkt uit de populariteit van de zelftest op analeklachten.nl, die door Helder kliniek is ontwikkeld. De test werd op 2 april 2014 geïntroduceerd als onderdeel van een nationale campagne. Sindsdien bezochten 81.513 bezoekers de website en vulden 21.451 mensen de test volledig in. Uit de testresultaten blijkt dat 38% van ondervraagden last heeft van aambeien, ook in combinatie met andere anale aandoeningen (58%).

Op www.analeklachten.nl kun je door het beantwoorden van acht vragen binnen 3 minuten inzicht krijgen in de mogelijke oorzaak van de anale klacht(en).

Deze zelftest is door specialisten op initiatief van Helder kliniek ontwikkeld om het taboe rond anale aandoeningen te doorbreken en de problemen makkelijker bespreekbaar te maken. De proctoloog (behandelt klachten en aandoeningen aan ‘de uitgang’ van ons lichaam) is vervolgens de aangewezen specialist voor de behandeling. Helder kliniek is gespecialiseerd in de behandeling van anale klachten.

 

 

Lees ook:Taboe rond de aambei
Lees ook:Doe de aambeien-test
Lees ook:Schaam je voor je aambeien!
Lees ook:Online test voor risico erfelijke borstkanker
Lees ook:1 op 2 Nederlanders krijgt te maken met aambeien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>