Een BH die problemen met het hart aangeeft…

Het bedrijf Indiegogo in Amerika heeft een sensor ontwikkeld, de Life Tip, dat hartaanvallen kan detecteren en onmiddellijk hulpdiensten alarmeert. Het is bedoeld voor vrouwen, die het aan hun BH kunnen bevestigen en dat is geen overbodige luxe aangezien problemen met het hart doodsoorzaak nummer één onder vrouwen is.

De sensor is in staat om de hartslag van de dragers te controleren en de onregelmatige ritmes op te sporen. Het houdt ook een scala aan andere statistieken, zoals: lichaamstemperatuur, houding, beweging en zelfs de emotionele toestand bij. De meeste sterfgevallen door een hartaanval gebeuren als gevolg van een gebrek aan tijd. Hulpdiensten zijn vaak te laat. Met deze sensor ben je er dus veel sneller bij en kunnen er uiteindelijk meer levens gered worden. Het apparaatje kan ook zo geprogrammeerd worden dat het via de smartphone van de gebruiker allerlei taken uitvoert. Zoals het waarschuwen van de politie, bij bijvoorbeeld een aanranding, of een verzorger, wanneer er calamiteiten zijn. Ik ben wel benieuwd hoe vaak het alarm onterecht afgaat. Want als dan alle hulptroepen steeds uitrukken, wordt het wel een heel kostbaar verhaal.

Bron: De Telegraaf

Lees ook:Een hartinfarct is niet een “typisch mannen-ding”
Lees ook:Nieuw: de online EHBO-cursus
Lees ook:Leeftijd wil… meedoen aan de Smart Game!
Lees ook:Mannen, mannen! Verkeerde brandstof getankt?
Lees ook:Senioren te oud voor een smartphone?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>