Paprika´s zijn een zeer rijke bron van vitaminen

Heb me altijd afgevraagd: zou paprika gezond zijn? Ja dus! Paprika is een vruchtgroente, net zoals courgette, komkommer en pompoen.  Een heel gezond product. Er zitten veel vezels, vitamine C en andere voedingsstoffen in. Paprika’s bevatten maar 25 kilocalorieën per 100 gram.
Vind je rode paprika’s het lekkerst? Dat komt goed uit, want de rode exemplaren bevatten twee keer zoveel vitamine C als de groene, die bovendien wat bitter kan smaken. Vitamine C is onmisbaar voor een goede weerstand en voldoende energie.
Eet je paprika’s bij je avondmaaltijd als enige groente, dan heb je twee stuks per persoon nodig om aan de aanbevolen 200 gram groente te komen.

Maak eens gevulde paprika’s, zo lekker!

•    2 paprika’s
•    300 gr rundergehakt
•    100 gram bacon, uitgebakken en in stukjes
•    1 doosje champignons, in stukjes gesneden
•    1 ui, fijngesnipperd
•    3 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
•    50 gr pijnboompitjes
•    1 eetlepel tijm
•    1 eetlepel mosterd
•    1 ei
•    zout en peper
•    kokosolie om in te bakken
•    Optioneel; handje geraspte (geiten) kaas

•    Verwarm de oven voor op 180 graden C. Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie.
•    Bak in een koekenpan, met een eetlepel olie, de fijngesneden ui en knoflook aan tot de ui zacht is. Voeg de champignons toe en laat deze even meebakken. Laat iets afkoelen.
•    Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitjes totdat deze een beetje kleur beginnen te krijgen.
•    Meng het champignonmengsel door het gehakt samen met het ei, de pijnboompitjes, de baconstukjes, tijm, mosterd en voeg naar smaak zout en peper toe.
•    Meng het gehakt (met je handen) goed door.
•    Snij het kapje van de paprika’s, en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Je kunt ook elke paprika in de lengte doormidden snijden, zodat je vier ‘bakjes’ hebt. Vul elke paprika met het gehaktmengsel en zet ze in de ovenschaal. Dek de gehakt    eventueel af met de geraspte kaas.
•    Bak de gevulde paprika’s  ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven, totdat het gehakt gaar is.

Lees ook:Recept: Italiaanse maaltijdsoep
Lees ook:Lekker slank recept: ovenschotel met kabeljauw en kruidenroomkaas
Lees ook:Garnalenspies en visbrochette met salsa picante (recept)
Lees ook:Griekse garnalensalade in minipaprika’s (recept)
Lees ook:Gegratineerde wijting (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>