Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper

Het water loopt me nu al in de mond……… de printer draait al warm!!!

  • 20 gepelde tijgergarnalen / cocktailgarnalen met staart
  • 600 gram broccoliroosjes
  • 100 gram geschrapte worteltjes
  • 1 bosje lente-uitjes
  • 1 kleine citroen
  • 4 teentjes knoflook
  • klein stukje rode peper van 2 cm
  • 4 eetlepels slaolie
  • ½ eetlepel verse of gedroogde marjolein
  • zout

Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met een snufje zout beetgaar (ca. 5 minuten, afhankelijk van de grootte van de roosjes). Afgieten en laten uitlekken. Snijd de lente-uitjes in stukjes en de worteltjes in dunne schuine plakjes. Snijd van de citroen vier dunne plakje en pers de rest van de citroen uit. Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn.
Verhit de olie in een ruime wok of braadpan en roerbak hierin, als de olie begint te dampen, het knoflookmengsel 2 minuten. Voeg de marjolein, de garnalen, lente-uitjes en de wortelschijfjes toe en roerbak ze op een hoog vuur 3 minuten. Schep de warme broccoliroosjes erdoor. Besprenkel het geheel met citroensap. Garneer met plakjes citroen en serveer het gerecht direct vanuit de wok.

Lekker met gekookte basmatirijst of pasta.

 

Bron: visrecepten.nl

 

Lees ook:Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Lees ook:Tilapiacurry met broccoli (recept)
Lees ook:Zo pel je gamba’s (met recept)
Lees ook:Zomaar, een recept: roergebakken tilapia met chilisaus en sugarsnaps
Lees ook:Pasta met gerookte zalm (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>