Mooi begin van de week, morgen snel halen en morgenavond gezond eten:
Voor twee personen:
- 100 gram gerookte zalmblokjes
- 200 gram spaghetti
- 225 gram doperwtjes (diepvries)
- (olijf)olie
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 6 eetlepels slagroom
- 4 eetlepels fijngehakte basilicum
- 2 partjes citroen
- zout en peper
Kook de spaghetti en de doperwtjes samen in ruim kokend water met een snufje zout en een scheutje olie gaar. Afgieten, laten uitlekken en mengen met wat (vers gemalen) peper. Pel en snipper ondertussen de ui en de teentjes knoflook. Verhit 2 eetlepels olie in een wok of diepe braadpan en bak de ui en knoflook 5 minuten op een laag vuur. Voeg de spaghetti, de doperwtjes en de slagroom toe en meng het geheel goed door. Haal de pan van het vuur en schep de zalmblokjes en het basilicum erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de spaghetti in 2 warme diepe borden en leg op elk een partje citroen.
Lees ook:Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Lees ook:Zalm met groene groenten uit de wok (recept)
Lees ook:Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Lees ook:Zalm met groene groenten uit de wok (recept)
Lees ook:Gewokte mosselen met tomaat, pastis en basilicum