Langer leven? Drink dan twee koppen thee per dag!

Thee drinken is gezond! We lezen het regelmatig. Thee zou goed zijn voor het hart en het geheugen, tegen kanker en diabetes, en……… om jong te blijven. Het is zelfs zo, dat bejaarde vrouwen die twee kopjes thee per dag drinken, mogelijk langer leven dan vrouwen die dat niet doen.

 

 

Australische wetenschappers onderzochten vrouwen in de leeftijd tussen de 70 en 90 jaar oud. Vrouwen die twee kopjes thee per dag dronken hadden 40 procent minder kans om te sterven in de vijf jaar dat het onderzoek werd uitgevoerd.

Volgens het onderzoek is dat allemaal te danken aan flavonoïden die in thee zitten en je gezondheid een regelrechte boost geven. Flavonoïden zitten trouwens ook in chocolade en rode wijn, maar volgens de studie is thee de belangrijkste leverancier hiervan. Twee kopjes per dag geeft ons de dagelijks aangeraden dosis van 350 mg flavonoïden.

Kookt het water al???

Lees ook:Ga je depressie te lijf met groene thee
Lees ook:Risico op eierstokkanker wordt verkleint door thee te drinken
Lees ook:Thee is een heilzaam drankje
Lees ook:Verlaag je bloeddruk met zwarte thee
Lees ook:Groene thee helpt met wakker worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>