Knoflook tegen verstopte neus

Bij een verstopte neus ontstaan er allerlei klachten en symptomen, zoals een droge keel, hoofdpijn, benauwdheid en prikkelbaarheid. En slapen met de mond open is ook niet altijd even prettig. Kortom, een hinderlijk iets!

Niet meteen naar de dokter rennen, er is een huismiddeltje waar je een eind mee komt is……….. knoflook! Knoflook is een natuurlijk antibacterieel middel. Als je het verbrijzelt, komt er een geneeskrachtig component genaamd allicine vrij. Dat stofje verdunt het slijm dat je neus blokkeert. Bovendien verzacht het de ontsteking die bijdraagt aan je luchtwegen.

Vier à vijf teentjes, een handdoek  en een pan is wat je nodig hebt!

Breng het water in een pan aan de kook. Verbrijzel de knoflook met de platte kant van een koksmes. Verwijder de schil. Vervolgens voeg je de verbrijzelde teentjes knoflook toe aan het water en haal je de pan van het vuur. Hang je hoofd op veilige afstand (ongeveer 10 centimeter) van de pan en doe een handdoek over je hoofd zodat de stoom niet ontsnapt. Adem vervolgens diep in en uit. Doe dat een paar minuten (of net zo lang tot je het effect voelt).

Pas wel op: zet de hete pan op een veilige ondergrond.

 

Bron: Libelle Daily

Lees ook:Zalm op Oosterse wijze (recept)
Lees ook:Simpel koken en lekker: spagetti carbonara (recept)
Lees ook:Spaghetti carbonara (recept)
Lees ook:Roergebakken garnalencurry op Thaise wijze (recept)
Lees ook:Zo pel je in minder dan 10 seconden een hele knoflook

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>