Indringend boek over hoe kanker ingrijpt in het leven van een gezin

‘Kanker in huis’ is het verhaal van Eric Lostermans. Verteld via een briefwisseling tussen zijn vrouw Danny Vanaudenhove en de Vlaamse auteur Felix Sperans.

Het is een verhaal zoals zoveel mensen dat helaas mee moeten maken. Bij Eric wordt de diagnose kanker gesteld. Kort daarna overlijdt zijn beste vriend aan deze ziekte. Wat volgt is een tijd van uitersten: woede en berusting, haat en liefde, wanhoop en hoop.

Voor Eric en zijn omgeving staat het leven op zijn kop. Hij ziet het als zijn missie om de ziekte niet te verzwijgen, zoals nog altijd veel gebeurt. Danny Vanaudenhove en Felix Sperans fungeren als zijn spreekbuis, maar vertellen ook over hun eigen gevoelens: ze gaan verder met hun briefwisseling, waar ze in hun eerdere boek ‘Sisyphus is moe’ zijn gestopt. In dat boek staat de ziekte fibromyalgie waaraan Danny lijdt centraal. Net als het wat beter gaat met Danny treft het noodlot opnieuw haar gezin. Hoe gaan ze om met deze mokerslag

Geen onderwerp blijft onbesproken. Daarom is ‘Kanker in huis’ zo herkenbaar voor velen die geconfronteerd zijn of worden met deze ziekte.

‘Kanker in huis’ is vanaf de eerste week van juni verkrijgbaar in de boekhandel en via de webshop van Uitgeverij Gelderland.
ISBN: 9789491826399 | Paperback | 112 pagina’s | € 15,95.

Lees ook:Aangrijpend boek over het onbegrip rond fibromyalgie
Lees ook:Zoals alleen oma dat kan
Lees ook:Hoe sterk moet je zijn om een heftige ziekte te verslaan?
Lees ook:Een mooie oude dag’ – Filosofische verhandeling over de zin (en onzin) van ouder worden
Lees ook:Kanker blijft grootste doodsoorzaak onder Nederlanders

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>