Kanker blijft grootste doodsoorzaak onder Nederlanders

Schermafbeelding 2014-12-12 om 12.38.41Een vreselijke ziekte, waarmee eigenlijk iedereen vroeger of later in zijn of haar omgeving mee te maken krijgt. Kanker was in 2013 de grootste doodsoorzaak onder Nederlanders. In totaal stierven er 44.156 mensen aan de gevolgen van de ziekte. Dat is 30 procent van alle sterfgevallen. Dat meldt het Centraal Bureau voor Statistiek vrijdag. In 2012 was kanker ook de ziekte die zorgde voor de meeste doden. Wel is er vorig jaar met 2,4 procent een lichte afname te zien in het aantal doden.

In totaal zijn er 141 duizend Nederlanders gestorven in 2013. Naast kanker overlijden ook veel mensen aan hart- en vaatziekten (38.463). Dat aantal is nagenoeg hetzelfde als in 2012. Opvallend is dat er veel meer sterfgevallen zijn als gevolg van dementie en hersenbloedingen. Daarnaast is een sterke afname bij het aantal overledenen aan een longontsteking.

Lees ook:Kanker doodsoorzaak nummer één, dementie en hersenbloeding stijgend
Lees ook:Steeds meer 60-plussers sterven aan melanoom (huidkanker)
Lees ook:Extreme kou zorgt voor meer sterfgevallen onder ouderen dan hitte
Lees ook:Minder mensen kans te sterven door kanker
Lees ook:Broccoli kan kanker bij rokers voorkomen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>