Bewaar de watermeloenpitten om thee van te maken!

De grote groene watermeloenen liggen weer volop in de winkels. Heerlijk verfrissend en boordevol verrassende voedingsstoffen. Maar dan al die zwarte pitjes….. we vinden ze  lastig en ze verdwijnen dan ook linea recta in de prullenbak. Dat is jammer!  Watermeloenpitjes bestaan namelijk voor 35% uit proteïne. Daarnaast zitten ze boordevol met vitaminen en mineralen.

 

Thee gemaakt van watermeloenpitten wordt al eeuwen gebruikt om de nieren te ontgiften en niersteen te behandelen. Deze pitten beschikken over een krachtig reinigend effect en helpen bij het verwijderen van afvalstoffen en gifstoffen. Ook verbeteren ze de werking van de nieren, waardoor het ontwikkelen van niersteen wordt voorkomen.
Buiten het verzorgen van de gezondheid van je nieren kun je de thee van watermeloenpitten ook drinken om je bloeddruk te reguleren.

Hoe maak je thee van watermeloenpitten om de nieren te ontgiften?
Deze geneeskrachtige thee is perfect voor iedereen die lijdt aan nierproblemen of regelmatig terugkerende urineweginfecties. Volg de volgende stappen:

Ingrediënten
•    40 gram watermeloenpitten (probeer biologische watermeloen te gebruiken)
•    1 liter water
•    150 gram watermeloen, in stukjes gesneden

Bereiding
•    De eerste stap is het koken van het water. Als het kookt, gebruik je een vijzel om de pitten fijn te malen, zodat het makkelijker is om ze te koken.
•    Voeg ze aan het kokende water toe en laat ze een half uur meekoken. Haal de pan van het vuur en laat het mengsel een uur trekken terwijl het afkoelt. Zeef het vocht en bewaar het.
•    Wat nu? Doe de watermeloen en de thee in een blender. Bewaar dit mengsel in de koelkast, bij voorkeur in een glazen fles, zodat er geen ongewenste smaken kunnen ontstaan.

Hoe drink je thee van watermeloenpitten?
•    Je kunt deze thee het beste drinken bij kamertemperatuur. Drink het eerste kopje ’s ochtends op een lege maag en de volgende kopjes een half uur na het eten. Volg deze behandeling twee dagen per week totdat het gewenste resultaat is bereikt.
•    Het is belangrijk dat je geen suiker aan je thee toevoegt. Als je het toch zoeter wilt maken, kun je 25 gram honing toevoegen. De zaadjes kun je altijd in een gezondheidswinkel vinden.
•    Denk eraan dat je de aanbevolen hoeveelheid van 40 gram watermeloenpitten per dag niet overschrijdt. Thee is de beste manier om de voordelen van watermeloenpitten binnen te krijgen, want als je ze rauw eet worden ze niet goed verteerd.

Wist je dat je de pitjes ook kunt roosteren? Zo worden ze vaak gegeten in Azië.

 

Bron: gezonderleven

Lees ook:Zomerse tussendoortjes met minder dan 100 kilocalorieën
Lees ook:Pitten van de watermeloen niet weggooien! Ze zijn supergezond!
Lees ook:Moeten we nu wel of niet veel water drinken!
Lees ook:Tips om voldoende water te drinken
Lees ook:Water is het simpele geheim om kilo’s te verliezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>