De verkoop van de Blackberry Storm is begonnen

Speciaal voor de 'gadget freaks' onder ons of 'veeleisende technofielen' voor wie 'styling' zeer belangrijk is: Telecombedrijf Vodafone is via zijn website begonnen met de verkoop van de Blackberry Storm, het eerste toestel van smartphonemaker RIM dat uitsluitend via een speciaal aanraaksscherm wordt bediend.

Het toestel komt in november op de markt, maar Vodafone kan nog niet precies zeggen wanneer het toestel in de winkels ligt. Op de website van het bedrijf kunnen belangstellenden de telefoon wel alvast bestellen. 

De Blackberry Storm wordt in Europa exclusief verkocht via Vodafone. Het bedrijf maakte vrijdag de prijzen van de telefoon bekend. 

In veel opzichten is het toestel vergelijkbaar met de iPhone. Zo is het, net als de telefoon van Apple, uitgerust met mobiel breedbandinternet, een GPS-ontvanger met een kaartendienst, een webbrowser en toegang tot e-mail. Ook heeft de Storm een bewegingssensor, die er voor zorgt dat het beeld op het scherm meebeweegt als de gebruiker het toestel kantelt, en biedt het 'visual voicemail', waarbij ingesproken berichten in iedere gewenste volgorde kunnen worden afgeluisterd.

Het apparaat kan met bijgeleverde software zelfs afspeellijsten uit Apples mediaprogramma iTunes importeren. Ook krijgt de Storm een 'App Centre', een online winkel voor applicaties die op de telefoon kunnen worden geïnstalleerd.

Anders dan dat van bijvoorbeeld de iPhone, moet het 'ClickThrough'-scherm van de Blackberry Storm net als een echte knop licht worden ingedrukt om een 'toets' te activeren. Een aanraking zonder druk selecteert de knop of de tekst alleen. Zo wordt het bijvoorbeeld moeilijker om per ongeluk op een link in een webpagina te klikken.

 

bron: NU.nl 

Lees ook:Eigen telefoon Google komt eraan
Lees ook:iPhone 5 volgende week officieel in de voorverkoop
Lees ook:Kat kan iPhone 5S ontgrendelen met z’n pootje…
Lees ook:‘Oudjes’ gek op Nokia en Motorola
Lees ook:iPhone: nieuws voor hebbeding-liefhebbers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>