Regisseur Ruud van Hemert (73) overleden

Het zat er aan te komen, maar nu is het dan echt zo ver… Regisseur Ruud van Hemert is op 73-jarige leeftijd overleden. Wat verdrietig… Ruud leed aan keelkanker en hij laat zijn vrouw en twee zoons uit een eerder huwelijk achter. Eind juni besloot Van Hemert geen medicijnen meer in te nemen, op morfine na. Eerder dan gepland reisde hij vanuit zijn woonplaats in het Zuid-Spaanse Benagalbon, nabij Malaga, terug naar Nederland om euthanasie te laten plegen.
De regisseur stond bekend om zijn perfectionisme en schroomde niet om sommige scènes talloze malen opnieuw te laten spelen. Bij acteurs stond Van Hemert bekend als ‘Bruut van Hemert’. Zijn autobiografie uit 2011 is dan ook De Bruut getiteld. Van Hemert had zelf de crematie al geregeld. Zijn laatste wens, zo liet zoon Thomas begin juni weten, was dat zijn as zou worden uitgestrooid op een bergtop in Spanje, waar hij vier jaar geleden ook was getrouwd.

Lees ook:Liefde, vriendschap en familiegeheimen in het weidse Argentinië van de negentiende eeuw
Lees ook:Steeds meer senioren met bruut geweld overvallen
Lees ook:Hollywood-affaire Spencer Tracy en Katherine Hepburn verfilmd
Lees ook:Steven Spielberg pas met pensioen als Clint Eastwood dat doet
Lees ook:Moszkowicz: speelfilmdebuut in ‘Leve Boerenliefde!’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>