Mega-donatie Oprah Winfrey: 12 miljoen dollar voor museum

Schermafbeelding 2013-06-12 om 11.42.10Pfoei… Het moge duidelijk zijn, we hoeven geen medelijden te hebben met Oprah Winfrey (59). De financiele situatie van de de televisie-grootheid is meer dan rooskleurig. Maar je kan niet zeggen dat Oprah op haar centen zit. Zo doneert ze bijvoorbeeld 12 miljoen dollar (ruim 9 miljoen euro) aan een museum in aanbouw over Afro-Amerikaanse geschiedenis en cultuur. Dat meldt E!Online. Het Smithsonian’s National Museum of African American History and Culture in Washington stelt zich onder meer ten doel een dialoog over rassen te creëren. In 2007 doneerde de schatrijke presentatrice al een miljoen dollar.

“Ik ben zo trots op de geschiedenis van Afro-Amerikanen”, zegt Winfrey in een verklaring. “Ik ben diegenen die de weg voor mij hebben vrijgemaakt erg dankbaar. Door in dit museum te investeren wil ik ervoor zorgen dat we onze cultuur en geschiedenis eren, zodat de verhalen doorleven in komende generaties.” Overigens is het nog niet mogelijk om het museum nu al te bezoeken, aangezien het pas in 2015 zijn deuren opent.

Lees ook:Oprah Winfrey zet punt achter televisieprogramma!
Lees ook:Einde ‘Televisietijdperk Oprah Winfrey’ nadert rap
Lees ook:Oprah verwent publiek met een reis naar Australië!
Lees ook:Oprah Winfrey heeft haar moeder flink uit de brand geholpen
Lees ook:Pensioen Oprah Winfrey van zeer korte duur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>