Nieuwe korte cursus geluk via internet

Gelukkig worden… voor iedereen anders. Ook niet zomaar voor iedereen weggelegd. Toch willen we allemaal gelukkig zijn.  Het Trimbos-instituut begint volgend jaar een cursus gelukkig worden. De cursus wordt aangeboden via internet en zal bestaan uit een aantal modules met oefeningen die de deelnemers gedurende vier weken kunnen volgen. Ze kunnen kiezen uit thema’s zoals ‘positieve relaties onderhouden’, ‘leven in het hier en nu’ en ‘omgaan met problemen en stress’. Op een alleen voor hen toegankelijke webpagina kunnen zij hun mentale ‘fitness’ testen en hun vorderingen bijhouden.Volgens dircteur Jan Auke Walburg speelt het instituut daarmee in op de trend van positieve psychologie. Deze stroming gaat ervan uit dat een goede mentale conditie, die voorwaarde is voor geluk, verbeterd kan worden via gerichte training.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat gelukkige mensen gezonder zijn en maatschappelijk beter presteren, aldus Walburg, die stelt dat het binnen ieders vermogen ligt om gelukkiger te worden.

De cursus duurt een maand.

Lees ook:NTI komt met gratis cursus 1-aprilgrappen
Lees ook:Mentaal Vitaal, sportschool voor de geest
Lees ook:Cursus iPad voor senioren
Lees ook:Internetcursus die kan helpen bij paniekklachten
Lees ook:Hoe wij oud worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>