Vrouwen en hoge hakken; bijna onafscheidelijk

Er moet heel wat gebeuren willen vrouwen hun hooggehakte schoentjes niet meer dragen. Alleen een echte oude leeftijd en bijbehorende gebreken doen de hak volledig bij het vuilnis belanden. Volgens onderzoek hangt de vrouw haar pumps gemiddeld op 63-jarige leeftijd voorgoed aan de wilgen en kiezen we voor comfort aan onze voeten.

We hebben dan zo’n 51 jaar op hoge hakken gelopen………

Uit het onderzoek blijkt dat de eerste (bescheiden) hakjes worden aangeschaft als we ongeveer 12 jaar zijn.  We bouwen het langzaam op….. Pas rond 23-jarige leeftijd bereiken de hakken maatje ‘Victoria Beckham’, met tien centimeter of hoger.

Begin dertig worden de schoenen weer wat degelijker, omdat het met torenhoge hakken nu eenmaal lastig achter kinderen aanrennen is.

De hakken krimpen echter pas echt fors rond het vijftigste levensjaar. Schoentjes die de afstand tot de hemel met zo’n vijf centimeter of meer doen slinken, zijn dan slechts nog uitzondering.

Een woordvoerder van een Brits warenhuis voelt mee met de senioren dames: ”De beslissing om voor de allerlaatste keer in je leven hoge hakken te dragen kan hetzelfde psychologische effect hebben op vrouwen, als de beslissing om met pensioen te gaan op mannen.”

Over overdrijven gesproken………

Lees ook:Decolleté met rimpels kan echt niet!
Lees ook:Oude mannen zien er tegenwoordig niet uit als opa’s
Lees ook:Negen leuke voetfeiten
Lees ook:Vrouwen met hoger risico op hart- en vaatziekten na zwangerschap te identificeren
Lees ook:Vierdaagse lopers getest op buikvet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>