Huidproblemen als gevolg van verkeerd gebruik make-up en crèmes

We smeren er redelijk roekeloos op los als het om schoonheidsproducten gaat blijkt uit onderzoek. 80 procent van de vrouwen gebruikt schadelijke middelen die het verouderingsproces van de huid kunnen versnellen.

20 procent van de vrouwen kampt met huidaandoeningen omdat ze de verkeerde cosmetica gebruiken. Veel dagcrèmes bevatten alcohol en parfum, bij sommige vrouwen veroorzaakt dit chronische irritatie van de huid wat het verouderingsproces versnelt. Dit onderzoek naar de bestanddelen van schoonheidsproducten en de manier waarop ze gebruikt worden, moet vrouwen helpen betere keuzes qua make-up te maken.

De onderzoekers geven vooral de cosmeticafabrikanten de schuld: Huidreinigers zijn vaak agressief en veel producten bevatten te weinig werkzame stoffen. Maar ook veel natuurlijke ingrediënten zoals menthol, bergamot, eucalyptus, lavendel en pepermunt kunnen schade aanrichten. Ze hopen dat ze met dit onderzoek fabrikanten kunnen bewegen geen schadelijke stoffen meer te gebruiken.

Tien jaar geleden was er een maatschappelijke discussie over kleur- en smaakstoffen in snoep. Nu gebruiken fabrikanten die nauwelijks meer. En nu maar hopen dat ze met dit onderzoek soortgelijke veranderingen kunnen bewerkstelligen, want op extra rimpels zitten we niet te wachten!

Lees ook:Antirimpelcrème echt alleen voor ‘oude’ vrouwen
Lees ook:Rood fruit herstelt de huid!
Lees ook:Hoeveel geparfumeerde producten gebruik jij per dag?
Lees ook:Muggenbulten zijn verleden tijd
Lees ook:Parkeren valt niet mee…. voor mannen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>