Hoeveel geparfumeerde producten gebruik jij per dag?

Enig idee van de hoeveelheid geparfumeerde producten die je dagelijks gebruikt? We zijn in de veronderstelling dat we minder dan vier keer per dag in aanraking komen met parfum, maar in werkelijkheid gebruiken vrouwen echter dagelijks veertien producten die parfum bevatten en mannen tien. Zo gebruiken vrouwen tussen de 55 en 64 jaar vijf keer zo veel producten met parfum als ze verwachten.

 

Contact met parfum kan een van de oorzaken zijn van huidallergie, tegenwoordig de meest voorkomende allergie in ons land.

Wat veel mensen niet weten is dat vrijwel alle verzorgingsproducten parfum bevatten. Dat deodorant, aftershave en wasmiddel onder meer uit parfumstoffen bestaan, is bij het gros wel, maar dat ook voetcrème, scheerschuim en vaatwastabletten meestal geparfumeerd zijn, weten veel mensen niet.

Vrouwen vinden het belangrijker dat producten parfum bevatten dan mannen. Producten die volgens vrouwen zeker parfum moeten bevatten, zijn douchegel, handcrème, handzeep, shampoo en allesreiniger. Mannen vinden het vooral belangrijk dat hun deodorant geparfumeerd is.

Het cosmeticamerk dat het initiatief nam tot het onderzoek lanceert tegelijkertijd een online tool, waarmee men zelf kan testen met hoeveel geparfumeerde producten de huid dagelijks in aanraking komt.

Lees ook:Huidproblemen als gevolg van verkeerd gebruik make-up en crèmes
Lees ook:Bodyverzorgingslijn voor de gevoelige huid!
Lees ook:Dames opgelet: een vrouw met stress ruikt minder betrouwbaar…
Lees ook:Minder zout eten luidt het advies van Wereldgezondheidsorganisatie
Lees ook:Zo blijft je parfum langer geuren

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>