Voeding speelt een grote rol in ons leven, vooral bij vrouwen

Dagelijks denken vrouwen meer dan 44 minuten aan hun volgende maaltijd of dagdromen ze over een tussendoortjes blijkt uit een enquête bij 4.000 mensen. Vrouwen denken maandelijks één dag aan eten en mannen spenderen hier niet zoveel tijd aan, zij fantaseren maar een jaar en zeven maanden van hun leven over eten.

Nou weet ik niet hoe het er bij jullie thuis aan toe gaat, maar hier wordt na het ontbijt al gesproken wat de eventuele mogelijkheden voor de volgende maaltijd zouden kunnen zijn…. En dit is nog maar één voorbeeld! Ik vind het dan ook een lachertje dit Britse onderzoek.

Eén op de tien Britten wordt ‘s nachts wakker om aan lekkernijen te denken, 15 procent droomt er van. De gemiddelde Brit begint om 11 uur aan zijn lunch te denken, tegen 14.15 uur is het avondeten gepland.

Eén op de vijf geeft toe geobsedeerd te zijn door eten, een derde zegt dat de gedachte aan de volgende maaltijd het enige is wat hen door de dag helpt. Vier op de vijf geeft toe vaak te veel te eten, 20 procent zegt hier verslaafd aan te zijn. Bijna de helft geeft toe te eten wanneer ze geen honger hebben. Dit onderzoek toont aan dat voeding een grote speelt in het leven van mensen. Het is daarom geen wonder dat velen het moeilijk vinden om te vermageren.

Lees ook:Ouderen willen vooral gezond en scherp blijven
Lees ook:Nederlanders zijn goede maaltijd-kliekers
Lees ook:91% vrouwen kan zich voorstellen euthanasie te overwegen
Lees ook:Wat eten we met kerst
Lees ook:Zo heb je minder last van het borstonderzoek

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>