Sportevenement voor 50-plussers: Europese Senior Games 2009

Het aftellen is begonnen…… nog een kleine 95 dagen en dan begint van 7 tot en met 12 september 2009  de eerste Europese SeniorGames, een sportevenement voor 50-plusssers. Een week lang staat de provincie Zeeland bol van de sportieve activiteiten tijdens deze Olympische Spelen voor senioren. Inmiddels hebben rond de 1.500 deelnemers zich aangemeld voor de 22 sporten uit het hoofdprogramma van de Senior Games 2009. De oudste deelnemer die zich tot nu toe heeft aangemeld is de 100-jarige Amerikaan Roger Gentilhomme. In september strijdt hij om het Senior Games kampioenschap bij zowel tennis als bowlen.

Ook diverse (voormalige) Nationale, Europese en Wereldkampioenen hebben zich inmiddels ingeschreven. Naar verwachting gaan maar liefst 3000 sporters van vijftig jaar en ouder in Europees verband de sportieve strijd aan met elkaar voor de hoogst haalbare prestatie.

Ook is er een recreatief sportprogramma. Er worden gedurende de week van de Senior Games 2009 fietstochten uitgezet. Deze tochten gaan langs de diverse sportlocaties van de Senior Games waar je de deelnemers aan het hoofdprogramma kunt zien sporten.

Lees ook:De Olympische Spelen voor 50-plussers… nog een paar dagen!
Lees ook:Volgende Olympische Spelen al in 2009
Lees ook:55plus? Zoek goedkoop de winterzon op in Spanje!
Lees ook:Seks vergroot je kans op een hartaanval AMPER
Lees ook:1e Nationale Fitness4Daagse daagt sporters en niet-sporters uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>