“Chocolademelk” heet de nieuwe sportdrank

Vocht- en suikertekorten na een flinke partij sporten vul je voortaan aan met een glaasje chocolademelk en niet meer met de bekende energiedrankjes met vitaminesupplementen. Is veel beter volgens het gezondheidsmagazine Bodytalk. Veel topsporters waren al bekend met dit fenomeen, maar nu blijkt het ook uit meerdere onderzoeken.

Het heeft waarschijnlijk te maken met de aanwezigheid van sucrose in chocolademelk, maar dat is nog onduidelijk.

Onderzoekers lieten goed getrainde wielrenners zich flink moe fietsen. Vervolgens gaven ze die chocolademelk of een energiedrank, beide met evenveel suikers. Bij een nieuwe fietsopdracht bleef de eerste groep de helft langer trappen dan degenen met de energiedrank. De resultaten werden bevestigd in een nieuw onderzoek.

Uit een derde studie blijkt dat ook de spieren van voetballers sneller herstellen na het drinken van magere chocolademelk dan met een energiedrank.

Lees ook:Cacao houdt brein gezond
Lees ook:Hoe gezond zijn bananen?
Lees ook:Opvliegers? Mindfulness kan helpen!
Lees ook:Hoera: verse fietsroutes
Lees ook:Dagelijkse klusjes langer vol te houden dan wekelijkse fitnessclub

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>