Seks……. tot welke leeftijd?

Wie ooit anders beweerd heeft wordt nu met zijn neus op de feiten gedrukt, want uit onderzoek bij 3.000 Amerikanen blijkt dat leeftijd weinig invloed heeft op het libido, vooral bij mannen.

Liefst 68 procent van de mannen tussen 57 en 85 jaar beweert nog seksueel
actief te zijn, bij de vrouwen is dat slechts 43 procent. Een groot deel van de ondervraagde mannen moet dus blijkbaar homo zijn of een veel jongere vrouw hebben. De onderzoekers verklaren dit grote verschil door het feit dat de meeste vrouwen langer leven dan hun partner.

Bij de mannen tussen 57 en 85 zegt 27,7 procent geen interesse te hebben in seks. Opvallend is dat het percentage niet afneemt met de leeftijd. Integendeel, bij de mannen tussen 75 en 85 is slechts 24,4 procent niet meer geïnteresseerd. Van de ondervraagde vrouwen is 43,3 procent niet meer te porren voor een vrijpartij.

Wat erectieproblemen betreft, beweert 63 procent van de mannen geen enkel probleem te ondervinden. Zelfs bij de 75- tot 85-jarigen houdt 56 procent vol dat alles nog naar behoren werkt. 14 procent van de
respondenten neemt zijn toevlucht tot Viagra.

De onderzoekers concluderen dat seks op welke leeftijd dan ook een belangrijke bijdrage
levert aan het welzijn. Dit mag niet uit het oog verloren worden door de wetenschap. “Een probleem in het seksleven is vaak een voorbode van een belangrijker gezondheidsprobleem”, stellen de academici.

Lees ook:Bejaarde mannen meer “in” voor seks dan vrouwen
Lees ook:Niet meer, wel betere seks als je oud(er) bent!
Lees ook:Seksualiteit verdwijnt niet bij het ouder worden
Lees ook:Mannen tussen de 75 en 95 willen dolgraag seks!
Lees ook:Seks voor Nederlandse vrouw vroeger belangrijker dan nu

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Seks……. tot welke leeftijd?

  1. Grace

    This is the reason I love 50plus.blog.nl. Amazing post.

      /   Reply  / 
  2. De Paarse Keizerin

    Goed weer te lezen dat verlangen, lust en passie niet aan leeftijd gebonden is. En zoals de onderzoekers stellen: vrijen, beminnen en seks is goed voor een relatie. En voor de gezondheid. Iedereen die een leven lang gepassioneerd wil liefhebben zou eens moeten kijken naar de website van De Paarse Keizerin. Daar vind je deskundige informatie, leuke ideeën, inspiratie en een stijlvolle winkel.
    http://www.depaarsekeizerin.nl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>