Mijn partner kun je niet gelukkiger maken dan iets “kippigs” op zijn bord te leggen. Wel moet het kluifwerk zijn, geen droge kippenborst. De laatste jaren heb ik me compleet uitgeleefd op allerlei kipgerechten, maar nu ben ik een beetje door m’n creativiteit heen. En je wilt zo’n man ook weer niet teleurstellen! Googlen dan maar! Het voedingscentrum bracht uitkomst: kip met citroen en ketjap…… en nog makkelijk ook!Ingrediënten
1 ui
1 Spaanse peper
2 kippenbouten
zout
1 eetlepel olie
1 eetlepel suiker
3 eetlepels ketjap manis
2 schijven citroen
Bereiding
1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
2. Verwijder van de peper de pitjes en snijd de peper in smalle ringetjes.
3. Bestrooi de kippenbouten met een beetje zout.
4. Bak de kip in de hete olie aan alle kanten bruin. Bak de ui en de peper kort mee.
5. Voeg de suiker en de ketjap en de schijven citroen toe en meng alles goed door elkaar. Giet er 2 dl heet water bij. Stoof de kip met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.
Lekker met broccoli en mie.
Lees ook:Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Lees ook:Roergebakken tijgergarnalen met broccoli, knoflook en rode peper
Lees ook:Tilapiacurry met broccoli (recept)
Lees ook:Roerbakwitlof (recept)
Lees ook:Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel