Beter een dikke partner dan een kale

Mochten we de keuze hebben, een dikke partner of een kale partner, dan is de beslissing snel gemaakt: we gaan voor dik! We voelen ons fysiek niet aangetrokken tot mensen met dunner wordend haar. Recent onderzoek in de Verenigde Staten heeft aangetoond dat haarverlies voor velen een groot probleem is. Bijna de helft (45 procent) van de mensen met dit euvel geeft aan  dunner wordend haar te willen verbergen.

De online enquête, ingevuld door 1001 Amerikanen, toonde tevens aan dat 40 procent van de getrouwde stellen, liever heeft dat hun echtgenoot te dik, dan kaal is.

Initiatiefnemer van het onderzoek dat werd uitgevoerd door Wakefield Research, informeerde tevens naar wat men denkt dat de oorzaak is van haaruitval. Vijfenzeventig procent noemt, overigens ten onrechte, stress als belangrijke oorzaak, terwijl 35 procent zegt dat regelmatig een hoed dragen dunner haar geeft. Vierentwintig procent geeft de schuld aan over-styling van het haar.

Maar volgens oprichter en hoofd chirurgie van de Leonard Hair Transplant Associates, is 95 procent van al het haarverlies toe te schrijven aan erfelijkheid. “Mannen kunnen hier al mee te maken krijgen in hun late tienerjaren of als jonge twintiger. Vrouwen meestal op latere leeftijd; veertig procent van vrouwen rond de 40 jaar ervaart al een zekere mate van dunner wordend haar.

Lees ook:Haarverlies taboe bij vrouwen
Lees ook:20% vindt eigen voornaam ouderwets
Lees ook:Angst voor burgerlijkheid? Echt niet…
Lees ook:Haaruitval grootste nachtmerrie voor ouder wordende vrouw
Lees ook:Voor je vijftigste ben je het meest boos

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>