Taizo houdt senioren fit

Niet alleen Europa kampt met de gevolgen van vergrijzing, ook Japan kent het probleem. Om al die senioren een beetje fit te houden ontwikkelde het Japanse National Institute of Advanced Science and Technology (AIST) Taizo. Deze robot is ongeveer 70 centimeter hoog, weegt 15 kilo en kan met een volle batterij twee uur lang oefeningen uitvoeren. Omdat de robot een lichaam heeft, dat vergelijkbaar is met dat van de mens kan hij ouderen bewegingen leren om ze gezond te houden. Taizo kan met zijn 26 gewrichten bijna dertig oefeningen voordoen. Ook reageert hij op spraakcommando’s en kan hij via Bluetooth en Wi-Fi draadloos verbonden worden met de computer. In 2010 komt de robot op de markt voor een prijs van rond de 6.000 euro. De robot zou zo maar eens een succes kunnen worden: in Japan doen 27 miljoen mensen dagelijks aan lichamelijke oefeningen via de radio.

Zolang Taizo nog niet verkrijgbaar is krijgen senioren in Nederland hun dagelijkse portie beweging via televisie aangeboden in het programma “Nederland in beweging” via omroep MAX. Dagelijks volgen  zo’n 150.000 mensen Olga Commandeur en Duco Bauwens bij het verrichten van een reeks eenvoudige bewegingsoefeningen. Door mee te doen voldoen kijkers aan de helft van de dagelijkse norm gezond bewegen. Via omroep MAX is ook de DVD “Nederland in beweging” verkrijgbaar met daarop de leukste en nuttigste oefeningen. Voor meer informatie zie www.omroepmax.nl.

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:“Move that Body” voor een gezond lichaam
Lees ook:Beweeg mee met Nederland in Beweging
Lees ook:Dagelijkse klusjes langer vol te houden dan wekelijkse fitnessclub
Lees ook:Beweeg mee met de DVD Nederland in Beweging
Lees ook:Japan doorbreekt taboe incontinentie met luier-modeshow

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>