Rijpe dames in sexy lingerie

De Britse warenhuisketen Debenhams heeft onderzocht welke leeftijdscategorie het meeste geld uitgeeft aan sexy outfits en lingerie. Daarbij bleek dat veertigers de kroon spannen, maar ook dat 50-plussers niet geneigd zijn om in grote onderbroeken rond te lopen. Schijnbaar doen de rijpere dames er alles aan om hun seksleven te “spicen” en levend te houden en beleven ze meer plezier aan seks dan hun leeftijdgenoten uit vorige generaties.

Het onderzoek toonde aan dat rijpere dames de twintigers voorbijstreven wat betreft de aankoop van sexy lingerie, jarretels, push-up bh’s, strings en sexspeeltjes. Of dat komt omdat oudere dames meer moeite moeten doen om sexy gevonden te worden of omdat ze aan een seksuele inhaalslag bezig zijn, dat vertelt het onderzoek van Debenhams niet. Volgens Britse marketingdeskundigen zal deze trend zich de komende jaren doorzetten. Veertigers profileren zich graag als de nieuwe dertigers en vijftigers wanen zich nog veertig, waardoor ook de verkoop van sexy lingerie verder zal toenemen.

Series als “Sex and the City” en de toenemende populariteit van celebs met toyboys laten zien dat ouder dames nog lang niet uitgerangeerd hoeven te zijn op de libido-markt. De cougar-trend, waarbij rijpere dames op zoek zijn naar jonge goden neemt alleen maar toe. Schijnbaar hebben de emancipatie en de economische zelfstandigheid van vrouwen ook kansen geboden, die lange tijd alleen aan mannen waren voorbehouden. Steeds meer warenhuizen spelen gretig in op de cougar-trend en bieden zelfs speciale pikante lingerie aan voor vrouwen met een jongere partner.

Het onderzoek van Debenhams wees tevens uit dat vrouwen, maar ook mannen op maandag beduidend meer tijd besteden aan hun uiterlijk dan op andere dagen in de week. Gemiddeld spenderen vrouwen maandagochtend 76 minuten aan hun uiterlijk (!) tegenover “slechts” 19 minuten op vrijdag. Mannen doen gemiddeld duidelijk minder moeite om ’s ochtends goed voor de dag te komen met 28 minuten op maandag tegenover 11 minuten op vrijdag. Naarmate de week vordert neemt de behoefte daartoe dus bij zowel vrouwen als mannen blijkbaar sterk af.

Bron: www.nieuwslog.nl

Door Maurice Hengeveld

Lees ook:Oude mannen zien er tegenwoordig niet uit als opa’s
Lees ook:Seks wordt voor vrouwen pas echt fijn als ze 50-plus zijn!
Lees ook:Een jongere partner is boost voor je seksleven!
Lees ook:Vrouwen blijven binnen bij winters weer
Lees ook:Oudere vrouw ziet man liever gaan dan komen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>