September is de maand van de schol

Extra aandacht dus voor de schol. Het seizoen voor de scholconsumptie loopt van mei tot december en is in september op haar hoogtepunt. Genieten dus deze maand van deze smaakvolle en makkelijk te bereiden vis. Eigenlijk koop ik ze altijd gebakken aan de viskraam, lekker makkelijk. Maar nu ik op visrecepten.nl zie dat je binnen 10 minuten  een heerlijk gebakken scholletje op tafel hebt staan ga ik dat ook proberen, lijkt me nóg lekkerder!Neem 2 hele, panklare schollen. Knijp citroen boven de schollen uit en wrijf ze in met zout en peper. Strooi wat bloem op een bord en wentel de schollen er één voor één door. Schud de overtollige bloem er af. Verhit boter in een vispan en bak de schollen (eventueel één voor één) in 4-8 minuten mooi bruin en gaar. Keer de vis voorzichtig met behulp van twee spatels.

Lees ook:Gebakken schol met tomaatjes en basilicumsaus (recept)
Lees ook:Sliptong met komkommersaus (recept)
Lees ook:Gezond ouder worden: eet vis! (recept)
Lees ook:Geurige zeewolf met gembersalsa (recept)
Lees ook:Geurige zeewolf met gembersalsa (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>